Πρόσκληση 2ης Θεματικής Διαβούλευσης ΣΒΑΚ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Δήμος μας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στη «Δεύτερη (2 η ) Θεματική Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Νέστου».

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 29/07/2021 στις 11:00. Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας είναι ο παρακάτω:

Join Webex Meeting
https://meetingsemea35.webex.com/meetingsemea35/j.php?MTID=m1b48b3c9ec064e4f08c2

Meeting number: 152 589 5092
Ο Δήμος μας, συμπορευόμενος με τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την βιώσιμη κινητικότητα, προωθεί την υλοποίηση του τοπικού ΣΒΑΚ, το οποίο θα θέσει τις βασικές κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα αναπτυχθεί το σύστημα μετακινήσεων της πόλης τα επόμενα χρόνια.
Μέσω του ΣΒΑΚ επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα συμβάλλει στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής, θέτοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των ήπιων
μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατο) έναντι της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος και οι καθημερινές του ανάγκες για καλή ποιότητα ζωής τοποθετούνται στο επίκεντρο και από την άλλη μπαίνει ένα εμπόδιο στην ολοένα αυξανόμενη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου.
Στο πλαίσιο εκπόνησης του ΣΒΑΚ, ο Δήμος επιχειρεί να διαμορφώσει το πλαίσιο στο οποίο ο δήμος θα υλοποιήσει παρεμβάσεις και επενδύσεις για την ανάπτυξη του μελλοντικού του συστήματος κινητικότητας.

Στο πλαίσιο της 2 ης Θεματικής Διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων φορέων της τοπικής κοινωνίας προκειμένου:

  • Να παρουσιαστούν τα κυριότερα συμπεράσματα της 1 ης Θεματικής Διαβούλευσης
  • Να παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας διερεύνησης επιλογών κινητικότητας
  • Να ενημερωθεί και να συνδιαμορφώσει τα προτεινόμενα μελλοντικά σενάρια κινητικότητας

ΠΡΟΣΚΛ 2Η ΘΕΜ ΔΙΑΒ ΣΒΑΚ ΝΕΣΤΟΥ

Επικοινωνία

Πρεμέτης, Χρυσούπολη, ΤΚ64200

Τηλ: 2591350102 - 2591350103 

+30 2591023700

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό Δελτίο

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε email από τις τελευταίες ενημερώσεις.