Πρόσκληση 1ης Θεματικής Διαβούλευσης ΣΒΑΚ ΝΕΣΤΟΥ

 Ο Δήμος μας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην «Πρώτη (1 η ) θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Νέστου».
Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 03/03/2021 στις 10:00. Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας είναι ο παρακάτω:

Join Webex Meeting
https://meetingsemea35.webex.com/meetingsemea35/j.php?MTID=m2bcc33c4dbb8c48ccdb
Meeting number: 181 867 0573

Ο Δήμος μας, συμπορευόμενος με τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την βιώσιμη κινητικότητα, προωθεί την υλοποίηση του τοπικού ΣΒΑΚ, το οποίο θα θέσει τις βασικές κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα αναπτυχθεί το σύστημα μετακινήσεων της πόλης τα επόμενα χρόνια. Μέσω του ΣΒΑΚ επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα συμβάλλει στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής, θέτοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατο) έναντι της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος και οι καθημερινές του ανάγκες τους για καλή ποιότητα ζωής τοποθετούνται στο επίκεντρο και από την άλλη μπαίνει ένα εμπόδιο στην ολοένα αυξανόμενη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου.
Στην πορεία εκπόνησης του ΣΒΑΚ, ο Δήμος θα αναζητήσει την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας μέσω των θεματικών διαβουλεύσεων που πρόκειται να διοργανωθούν και
των διαδικασιών που θα αναπτυχθούν, έτσι ώστε το περιεχόμενο του ΣΒΑΚ να αποτελέσει προϊόν συμμετοχικού σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τις παρατηρήσεις των φορέων και των πολιτών.
Στο πλαίσιο της πρώτης 1 ης θεματικής διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων φορέων με στόχο:

  • Την ενημέρωση για το ΣΒΑΚ και το πλάνο συμμετοχής τους σε αυτό
  • Την διατύπωση του ρόλου που διαδραματίζει και τα ζητήματα που εντοπίζει ο καθένας σε καθημερινή βάση στη λειτουργία του στο δίκτυο μεταφορών
  • Την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη τοποθέτησή του για την υφιστάμενη κατάσταση του συστήματος μεταφορών στο δήμο.

ΠΡΟΣΚΛ 1Η ΘΕΜ ΔΙΑΒ ΣΒΑΚ ΝΕΣΤΟΥ

Επικοινωνία

Πρεμέτης, Χρυσούπολη, ΤΚ64200

Τηλ: 2591350102 - 2591350103 

+30 2591023700

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό Δελτίο

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε email από τις τελευταίες ενημερώσεις.